Milyen programnyelvet tanuljak?

A legismertebb programnyelvekről

A két legismertebb programozó típus a szoftver fejlesztő és a weblap fejlesztő programozó. A szoftver fejlesztők leggyakrabban a C programnyelv valamelyik változatát és a Java-t használják, ezek rendkívül széles körben elterjedtek. De figyelem: ezeket a régi, nehézkes programnyelveket a legnehezebb elsajátítani. Ezeknél jóval egyszerűbb a modern Python, ami már szintén igen elterjedt az egész világon.

javascript-programozo-kepzes

A webfejlesztő programozók programjait a böngészőn keresztül indítják el a felhasználók, amikor felmennek egy weboldalra. A PHP és a Javascript a legelterjedtebb és legkedveltebb programnyelvek. A Javascript szinte mindenre használható, de talán a legfontosabb, hogy ez teszi a weboldalakat dinamikussá. A PHP nyelvvel pedig a weboldal és egy adatbázis közötti kommunikáció valósítható meg.

 

A PHP és Javascript elsajátítása előtt viszont mindenkinek meg kell ismernie az alapokat: ez a HTML nevű leíró nyelv és a CSS, amikkel a weboldalak elsődleges megjelenését tudjuk megalkotni. Ha még nem ismered ezeket, akkor nem kell aggódnod, hisz a webfejlesztés nulláról, előképzettség nélkül is elsajátítható, csak be ezen a ponton kell kezdened, a webfejlesztés alapjait elsátítanod, aztán léphetsz is tovább a következő szintre 🙂
Tovább itt olvashatsz a legelterjedtebb programnyelvekről ->